Kalender

Läs även kalendern i Grisföretagaren!

Tipsa om evenemang här!

Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang

<<   >>  <<  2023 >>
 måntisonstorfrelörsön
10
27
28
1
2
3
4
5
11
6
7
8
9
10
11
12
12
13
14
15
16
17
18
19
13
20
21
22
23
24
25
26
14
27
28
29
30
31
1
2

tis 07 mars - tis 07 mars

Villkorad läkemedelsanvändning D9 gris

tisdag 7 mars

kurs i två delar.

ons 08 mars - ons 08 mars

Digital smittskyddskurs

onsdag 8 mars

i två delar.

tor 09 mars - tor 09 mars

Villkorad läkemedelsanvändning D9 gris

torsdag 9 mars

kurs i två delar.

fre 10 mars - sön 12 mars

Korvfestivalen i Stockholm

fredag 10 mars

Åttonde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm.

fre 10 mars - fre 10 mars

Digital smittskyddskurs

fredag 10 mars

i två delar.

mån 13 mars - tis 21 mars

Uppstartsworkshop Eko

måndag 13 mars

Länsstyrelsen Uppsala län bjuder in till workshop för ökad produktion och konsumtion av ekologiskt.

tis 14 mars - tis 14 mars

Suggseminarium.

tisdag 14 mars

Arr: L&F Sektor for gris.

ons 15 mars - ons 15 mars

Villkorad läkemedelsanvändning D9 gris

onsdag 15 mars

kurs i två delar på engelska.

tor 16 mars - tor 16 mars

Villkorad läkemedelsanvändning D9 gris

torsdag 16 mars

kurs i två delar på engelska.

tis 28 mars - tis 28 mars

Säker och smärtfri kastration

tisdag 28 mars

digital kurs.

tis 28 mars - tis 28 mars

Säker och smärtfri kastration

tisdag 28 mars

Digital kurs.

 

Senaste

Veterinärdagar samlar grisexperter i Nässjö varje vår

Varje år i mars samlas Sveriges grisveterinärer i Nässjö för de så kallade Veterinärdagarna – ett samarbete mellan SLU, SVA och Gård & Djurhälsan Gris. Det är ett uppskattat forum där veterinärer får ta del av den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och lyssna på intressanta föreläsningar. Ofta bjuds även internationella experter in för att dela med sig av sina kunskaper. Nedan följer referat från några av de föredrag som deltagarna bjöds på i år.

Kommentera

Diffus lösning kring näringsförsörjning i nya kostråd

”Ät gärna kött, men inte så mycket. Ät inte mer än 350 gram rött kött i veckan, tillagad mängd. Det motsvarar 400–500 gram rått kött. Bara en liten del av det bör vara chark. Kött ger bra näring, men att äta mer än vad som rekommenderas är inte bra för hälsan. Svenskt och miljömärkt är bra miljöval.” Så lyder Livsmedelsverkets kostråd som lanserats under våren. Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött, kommenterar.

 

Kommentera