Kalender

Läs även kalendern i Grisföretagaren!

Tipsa om evenemang här!

Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang

<<   >>  <<  2023 >>
 måntisonstorfrelörsön
14
27
28
29
30
31
1
2
15
3
4
5
6
7
8
9
16
10
11
12
13
14
15
16
17
17
18
19
20
21
22
23
18
24
25
26
27
28
29
30

tor 13 april - tor 13 april

Seminering av gris

torsdag 13 april

Digital grundkurs.

fre 14 april - fre 14 april

Lantbruksdjuren och tekniken: var står vi? Vart går vi?

fredag 14 april

Gratis seminarie om framtidens teknik. 

ons 19 april - ons 19 april

Kunskaper och erfarenheter från Spanien

onsdag 19 april

Ett webbinarium där svenska rådgivare berättar om sina upplevelser från en studieresa till Spanien.

mån 24 april - mån 24 april
tis 25 april - tis 25 april

Utfodringsseminarium

tisdag 25 april

Arr: L&F Sektor for gris.

tor 27 april - tor 27 april

Instagram för landsbygdsföretagare

torsdag 27 april

Lär dig använda sociala medier som ett verktyg för att sälja sina tjänster och marknadsföra sitt företag.

 

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera