Kalender

Läs även kalendern i Grisföretagaren!

Tipsa om evenemang här!

Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang

<<   >>  << 2023 >>
 måntisonstorfrelörsön
6
30
31
1
2
3
4
5
7
6
7
8
9
10
11
12
8
13
14
15
16
17
18
19
9
20
21
22
23
24
25
26
10
27
28
1
2
3
4
5

tis 07 februari - tis 07 februari

Digital smittskyddskurs

tisdag 7 februari

i två delar.

tor 09 februari - tor 09 februari

Temadag om den svenska ekomarknaden

torsdag 9 februari

Länsstyrelsen bjuder in till en temadag på Vara Folkhögskola 

tor 09 februari - tor 09 februari

Digital smittskyddskurs

torsdag 9 februari

i två delar.

tor 09 februari - tor 09 februari

Digitalt lunchmöte med LRF Kött och Coop.

torsdag 9 februari

Tema: marknadssatsning för ökad kunskap om lantbruk bland konsumenter.

 

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera