Länkar
Länkkategorier |
Länkkategorier |
Med en ambition om att leverera mer nytta till sina medlemmar organiserar nu kött- och charkbranschen om sin verksamhet. Vd för den nya organisationen är Magnus Därth, som hoppas få draghjälp av en uppdaterad och kraftfull livsmedelsstrategi.
Kommentera
Du som använder WinPig Slakt har säkert sett att det finns många olika rapporter och analyser. Genom att använda dessa får du ut mer av din produktionsuppföljning. Här visar vi hur man kan jämföra slaktanmärkningar mellan besättningens olika avdelningar, stallar och driftsplatser. Kanske skiljer sig lunganmärkningarna i ett stall avsevärt mot de andra stallarna?
Kommentera
En trasig tuba tog oss mot Värmland när sällskapet plötsligt utbrast ”GÔbbchips!” och sedan lyriskt beskrev denna anrättning som han hört talas om i en podcast. Det bestämdes att eftersom det endast går att köpa i en specifik mataffär i Karlstad så skulle en kort omväg vara nödvändig. Innehållet i påsen tog slut alldeles för fort.
KommenteraTre månader med framgångsrikt arbete har nu lett fram till att den smittade zonen till följd av ASF-utbrottet, nu minskas ner.
KommenteraDen danska grisbranschen är likt den svenska beroende av att attrahera unga, engagerade medarbetare och företagare. I samband med Grisekongressen lanserades Pork Academys Masterclass, som ska bidra till att säkra upp framtida verksamhet i branschen.
Kommentera
I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.
Kommentera
Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.
Kommentera
Som Grisföretagaren tidigare rapporterat om är det nya djurskyddsregler på EU-nivå på gång. Under Alnarps grisdag gav Jordbruksverkets djurskyddschef Helena Elofsson en lägesrapport för processen. Det bjöds även på en engagerad diskussion kring det hela.
Kommentera
Den 15 januari tillträder Tina Stugemo posten som vd på Svenskmärkning AB, bolaget bakom den frivilliga ursprungsmärkningen.
KommenteraAnolytech utmanar Black Friday med Blue Friday – ett initiativ som stöttar hjälporganisationen WaterAid, som jobbar för att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.
Kommentera
Copyright© Grisföretagaren 2023.
Sidans innehåll och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.