”Det är ett tungt beslut”

En önskan om ökad effektivitet står bakom KLS beslut att lägga ner Charkprodukter i Billesholm. 

Viktor Tornberg är vd för KLS som nu väljer att lägga ner sin produktion i Billesholm. Foto: KLS

KLS har beslutat att lägga ner sin produktion på Charkprodukter i Billesholm, där det framförallt har tillverkats korv. Beslutet påverkar cirka 60 anställda. 

– Det är ett tungt beslut att lägga ned Charkprodukter i Billesholm, i synnerhet eftersom vi måste säga farväl till duktiga och omtyckta kollegor. Vi kommer att ge våra medarbetare stöd för att hjälpa dem vidare i arbetslivet, säger Viktor Tornberg, vd för KLS, i ett pressmeddelande. 

Tillverkningen flyttas

Tillverkningen i Billesholm kommer nu flyttas till KLS övriga anläggningar. På så vis optimeras produktionen samtidigt som framtida investeringar kan koncentreras till färre anläggningar. 

– Förutom att produktionsvolymerna i Billesholm har minskat kräver anläggningen stora investeringar för att kunna fortsätta producera. Det är tråkigt att behöva lägga ned produktionen i Billesholm, men ett nödvändigt steg för att hålla KLS konkurrenskraftigt och säkerställa långsiktig kapacitet, säger Tornberg, som ser bättre effektivitet och samordningsvinster framför sig.

Charkprodukter i Billesholm köptes av KLS-Ugglarps 2016. Produktionen är planerad att avslutas under kvartal 2 2026. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 augusti 2025

Fler val underNyheter

Senaste

Fortsatta utmaningar inom hållbarhet hos suggor

Svensk smågrisproduktion har under flera år fokuserat på att öka antalet levande födda och avvanda smågrisar, vilket bidragit till högre produktivitet och stärkt lönsamhet. Högre produktivitet innebär också större krav på suggorna. Frågan är hur en hög produktion kan ­förenas med god djurvälfärd och suggor som stannar länge i produktion. En ny rapport från Gård & Djurhälsan presenterar beräkningar över svenska suggors hållbarhet.

Kommentera